Ik heb een kleine blauwe bessen struik. Ik heb deze struik twee jaar geleden gekocht voor in de tuin. Dit jaar heb ik voor het eerst bessen aan mijn struik om te plukken (nog niet veel).
het afgelopen jaar heb ik eindelijk goed voor mijn struik gezorgd en heb ik zelfs een taart kunnen bakken met mijn oogst (alleen nog niet heel veel bessen, jammergenoeg).
Dit jaar ben ik me wat meer gaan verdiepen in de verzorging van deze struik en vandaag heb ik mezelf (en mijn gezin) beloond met een zelfgemaakte blauwe bessen taart.
Hoe moet je de blauwe bessen struik snoeien? Dat lees je in mijn vorige post over deze plant (toen heb ik een cake gemaakt!).
Ik oogst nog geen bakken vol met bessen, daarvoor is deze plant nog te jong. Wel ben ik erg tevreden over dit recept. Ik noteer het recept voor deze taart hieronder, want dan kan ik het zelf ook weer snel vinden wanneer ik volgend jaar weer de bessen oogst (meestal maak ik appeltaart).
En dan het recept voor de blauwe bessen taart:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een springvorm in.
Deeg
- 300 gram bloem
- 160 gram bruine basterdsuiker
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- mespuntje zout
- ei
- Meng de zachte boter met de bruine basterdsuiker en kaneel.
- Zeef de bloem met een snufje zout boven het botermengsel en voeg 1 ei toe.
- Kneed tot een deeg en plaats het afgedekt voor 15 minuten in de koelkast.
- Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed de springvorm hiermee.
- Zet de springvorm in de koelkast en maak ondertussen de vulling.
Blauwe bessen vulling
- 25 gr boter
- 750 gram blauwe bessen (ik had dus niet zo veel)
- 2 eetlepel bloem
- 3 eetlepel maizena
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepel poedersuiker
- Smelt de boter op laag vuur en haal de pan van het vuur.
- Doe een laagje bloem over de blauwe bessen. Je kan de bessen ook door een beetje bloem rollen.
- Doe de bessen in de pan en voeg kaneelpoeder en poedersuiker toe.
De taart verder klaarmaken
Doe de vulling in de taartvorm.
Maak reepjes van de rest van het deeg en plaats het over de taart net als je bij een klassieke appeltaart zou doen.
Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei.
Bak de appeltaart in circa 60 minuten gaar.
Laat afkoelen.
Geef een antwoord