Welkom in mijn tuin! Vandaag wil ik je even kort meenemen langs mijn kruidenplanten. In de korte video hier op deze pagina laat ik je de kruidenplanten zien die ik elke keer oogst wanneer ik mijn eigen pasta saus maak. Deze kruiden brengen mijn pasta saus heerlijk op smaak.
Waarom ik mijn eigen pasta sauzen maak
Zelfgemaakte pasta is vaak beter in smaak en textuur vergeleken met de meeste voorverpakte pasta’s. Je kunt de versheid en de kwaliteit van de ingrediënten die je gebruikt controleren. Dit proef je weer terug bij het eten van je pasta. De textuur van versgemaakte pasta is ook heerlijk en maakt het zeker waard!
Zelfgemaakte pasta kan gezonder zijn omdat je geen onnodige conserveringsmiddelen of toegevoegde stoffen gebruikt die vaak in voorverpakte pasta’s te vinden zijn. Dit betekent minder natrium en geen toegevoegde suikers.
Mijn passie voor tuinieren begon als een kleine hobby, maar is inmiddels ook erg handig in mijn dagelijks leven. Het kweken van eigen kruiden is niet alleen ontspannend en voldoening gevend, maar het helpt me ook om geld te besparen en mijn gerechten een unieke, verse smaak te geven.
In de video die ik vandaag met jullie deel, laat ik zien hoe ik oregano, salie, peterselie, rozemarijn en koriander oogst. Ik vertel ook over het belang van het laten groeien van de peterselieplant in mijn tuin en hoe ik tijdens de winter binnenshuis peterselie kweek.
Bekijk de video om te zien hoe ik de kruiden in mijn tuin heb staan.
Geef een antwoord